Elke Beperking

Algemene Informatie


Elke Beperking
Eifelstraat 56-58
8013RT, Zwolle
038-4669999
 2   1 1
B&B DE Moerbei
De kamer
Hoog/laag bedden
Papegaai boven het bed
El. verstelbaar bed
Overzichtsfoto
Ontbijttafel met TV
Ontbijt overzicht
Een mand vol lekkers
Aangepaste badkamer
Beugels naast het toilet
Neerklapbare douchekruk
Onderrijdbare wastafel
De houten molen bij De Cocksdorp
De vuurtoren bij De Cocksdorp
Aanlegsteiger van
Met de
Texel en schapen......

Omschrijving van Elke Beperking De Moerbei Texel

De ALBA (Witte Moerbei) is een B&B met een ruime tweepersoonskamer op de begane grond met een privé badkamer met douche en toilet. De kamer is volledig geschikt voor mindervaliden. De kamer heeft een eigen opgang en parkeerplaats voor de deur. De kamer is ingericht met meubels die geschikt zijn voor mensen met een beperking, zoals verhoogde eettafel, 2 hoog-laagbedden en de badkamer is aangepast met alle benodigde hulpmiddelen. U mag gebruik maken van onze tuin. Er zijn diverse zitjes zodat u de hele dag van het zonnetje of juist van de schaduw kunt genieten.

De Moerbei  is centraal gelegen aan de Kikkertstraat, hét toeristische straatje van de Cocksdorp. Diverse restaurants en winkeltjes liggen op loop afstand en in de zomermaanden is er een gezellige markt voor de deur. Er is een opstapplaats voor de Texelhopper schuin aan de overkant. Deze busjes zijn rolstoelvriendelijk en kunnen de gasten brengen naar welke plek ze maar willen op het eiland. Texel heeft enorm veel te bieden! Er zijn leuke dorpjes, musea, zeldzame planten, strand en duinen, bijzondere vogelsoorten en veel recreatieve voorzieningen.

De overtocht naar Texel duurt slechts 20 minuten en je hoeft de boot niet te reserveren. Dit (en vooraf betalen) kan wel op de website van de TESO. Er is voor de boot een aparte rij voor mensen die vooraf hebben gereserveerd en betaald (E-tickets). Op drukke dagen vaart de boot elk half uur. 

 

Recreatieve voorzieningen ter plekke
De Moerbei heeft een mooie tuin met zitjes. Er zijn leuke restaurants en winkels in de straat en in de zomermaanden is er een gezellige markt voor de deur

De omgeving
Als je op Texel bent, wil je naar het strand. Op Texel! zijn er op diverse plekken op het eiland strandrolstoelen te leen. Deze rolstoelen met grote plastic wielen (assistentie vereist, niet zelf voort te bewegen) kunnen voor maximaal twee uur geleend worden, tegen een vrijwillige bijdrage voor onderhoud. Ook de Cadweazel, een elektisch aangedreven strandrolstoel is o.a. te huur bij strandpavieljoen Kaap Noord (paal 33). Hiermee kunt u zelfstandig (zonder duwende begeleider) het strand op. Een wandeling of rit over het strand is een belevenis op zich!

Op diverse strandafslagen (paal 9, 12, 15, 20 en 28) zijn er betonbanen op het strand, die u het voortbewegen met uw eigen hulpmiddel makkelijker maakt. De betonplaten liggen er vanaf Hemelvaartsdag en worden medio oktober (of eerder als nodig) weer weg gehaald i.v.m. het stormseizoen. Soms worden in het zomerseizoen op enkele strandafslagen de betonplaten verlengd met zgn. rolmatten, die dan een verbinding vormen tussen de betonplaten en het harde strandgedeelte.

Geniet van de prachtige natuur vanuit de huifkar Jan Plezier, en kom op plekken waar u normaal niet komt! Op de huifkar De Jan Plezier, getrokken door Zeeuwse paarden, zijn voorzieningen getroffen voor mindervalide gasten. Er is een gemakkelijke opstap gemaakt en een uitschuifbare oprijplaat. De rolstoel kan tijdens de tocht worden vastgezet. Graag wel even  bij reservering aangeven. 

Garnalen vissen? Met de garnalenboot vaart u vanuit de haven van Oudeschild het wad op, voor een tocht van zo een twee uur. Tijdens het legen van het net krijgt u tekst en uitleg over de vangst. Op de terugweg vaart u langs de plekken waar de zeehonden graag even uitrusten. Houd de camera paraat voor unieke foto’s!

Een of meer musea bezoeken? Dat Texel een interessant verleden heeft, is overal op het eiland te zien, de Texelaars vertellen er graag over in de diverse musea op het eiland. Mooie verhalen over de zeehonden, de jutterij, de natuur en het zeemansleven.

Texel wil je natuurlijk zeehonden zien. In Ecomare kan dat van heel dichtbij. Tijdens het voeren vertelt de verzorger over de eigenaardigheden van elk dier en over de idealen van Ecomare, de oudste zeehondenopvang van Europa. Daarnaast is er een mooi museum over de natuur op en rond Texel.

Een bezoekje aan het Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel mag u ook niet missen.

Het Juttersleven ervaren? Achter de uit 1840 daterende boerderij Flora aan de Pontweg, tussen Den Burg en De Koog, huist het, zoals de jutters zelf zeggen, eerste, echte en grootste juttersmuseum ter wereld het Schipbreuk- en Juttersmuseum.

In Cultuurhistorisch museum Texel, gevestigd in een authentieke stolpboerderij, ligt de nadruk op het bewaren van de geschiedenis van het boerenleven op Texel.

Rolstoelvriendelijke natuurpaden

  • Aan de rand van het bos is er een toegankelijke uitkijkpost bij het Turfveld. Deze post is toegankelijk via een hellend kleischelpenpad, voorzien van een leuning. De uitkijkpost zelf is 8 bij 8 meter groot en vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Ook is er een uitspanning met speelveld om lekker te ontspannen. 
  • Het wandelpad van Loodsmansduin bij Den Hoorn is ook geschikt voor rolstoelers. Bij Loodsmansduin is er ook een uitkijkpunt welke drempelvrij toegankelijk is.
  • De Bleekersvalleiwandeling door de duinen ten zuiden van Ecomare is rolstoeltoegankelijk.
  • Tegenover Ecomare is het startpunt van het geïntegreerde natuurpad Het Alloo. De route is 4,5 km lang en kan ingekort worden tot 2,7 km. Het pad is ook bruikbaar voor mensen in een rolstoel en blinden en slechtzienden. Langs de route staan informatiebordjes in braille. Er zijn routebeschrijvingen beschikbaar in gesproken vorm, in braille en in grootschrift. Deze zijn te leen bij het Bezoekerscentrum van het Nationaal Park, dat is gevestigd bij Ecomare.

Prijzen van De Moerbei Texel

In de omgeving van De Moerbei Texel


De faciliteiten van Elke Beperking De Moerbei Texel

Algemene filters

Centrale verwarming

Faciliteiten Buiten

Parkeerplaats
Terras
Tuinset

Faciliteiten Keuken

Koffiezetter
Koelkast

Faciliteiten Accommodatie

TV

Geef hier uw review over: Elke Beperking De Moerbei Texel

Indien u ook uw ervaring wilt delen met onze bezoekers, kunt u deze hieronder invullen:

Cijfer:
Naam:
Bericht:

Ligging van Elke Beperking De Moerbei Texel

Mijn laatst bekeken plekken

De Moerbei Texel